top of page

De Mol en de Paradijsvogel komt terug! De productie ontving 7 Musical Awards nominaties, waarvan hoofdrolspeler Laus Steenbeeke is bekroond als 'Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical'.  
Na een uitverkochte run vorig jaar in DeLaMar met lovende recensies, zal de musical van 11 september t/m 20 oktober toeren door heel Nederland.

De Mol en de Paradijsvogel is een indringende nieuwe Nederlandse musical, waarin twee verhalen over identiteit en queer rolmodellen zich met elkaar vervlechten. Het ene verhaal is van de flamboyante televisie- en theaterpersoonlijkheid Albert Mol, die als eerste BN’er publiekelijk uit de kast komt in het benepen Nederland van na de oorlog. Het andere verhaal is van de Syrische vluchteling Wassim, die een plek als drag artist probeert te veroveren in het moderne Amsterdam van 2023. Maar Amsterdam blijkt toch niet zo tolerant te zijn als hij had gedacht... Beide mannen zijn op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Duiken ze de grond in als een mol en verbergen ze wie ze zijn, of durven ze uitbundig hun kleuren te laten zien als een paradijsvogel? Lees meer >

RECENCIES

HET PAROOL

Deze musical past perfect binnen de Pridemanifestaties, maar moet ook nog ver daarna en niet alleen in Amsterdam worden gespeeld. Een schitterende, gevoelige en zeer geestige voorstelling over een flamboyante, veelzijdige artiest, die aan het eind van zijn leven in de Achterhoek lamgeslagen is door de twijfel of hij wel de juiste keuzes heeft gemaakt.

 

TROUW  ★★★★★

Deze versie van De Mol en de Paradijsvogel is zoals je hoopt dat nieuwe Nederlandse musicals zijn. 

 

NRC  ★★★★

De voorstelling schuwt kritiek op schijntolerantie niet. De voorstelling is op zijn sterkst op de momenten dat dat commentaar scherp, hard én humoristisch wordt geleverd.

DE VOLKSKRANT  ★★★★

Deze sprankelende musical geeft je vertrouwen in de toekomst van de Nederlandse musical.

THEATERKRANT 

Muzikaal doet het orkest, prominent op het toneel aanwezig, voortreffelijk zijn werk, niet in de laatste plaats door het feilloze gevoel voor timing van de vocale performers.

8WEEKLY  ★★★★★

De voorstelling ontroerd, is grappig, scherp, vernuftig en écht een musical met zang en dans

SCÈNES ★★★★ (3,5)

Het ensemble van 6 acteurs danst heerlijk (choreografie: Roy Jonathans) en geeft een prachtig slotbeeld van een tot nadenken stemmende voorstelling.

 

THEATERPARADIJS  ★★★★

Kwetsbaar, maatschappij kritisch en akelig actueel.

MUSICALWORLD  ★★★★★ (4,5)

Geen zorgen bij De Mol en de Paradijsvogel, want naast het prima script loopt de voorstelling over van kwaliteit. 

MUSICALWEB  ★★★★★ (4,5)

Deze musical verdient het om een enorm succes te worden; groots in het genre kleine musical. Wij zijn fan, een echte aanrader.

  

MUSICALSITES  ★★★★★   

Het is absoluut de moeite waard en haast u want deze voorstelling speelt maar kort!

I LOVE THEATER  ★★★★

Laus Steenbeeke is een gedroomde Albert Mol. Het is mooi om te zien hoe ervoor gekozen is om de man achter de extravagante verschijning te laten zien. Niet een karikatuur, maar een man die strijdt met de waarden waarvoor hij staat in zijn leven. 

bottom of page