top of page
Falsettos cast.png

Falsettos wordt gezien als de muzikale autobiografie van William Finn en vertelt het verhaal van een joodse ‘modern family’ in New York begin jaren 80. Marvin leeft onder één dak met zijn ex-vrouw Trina, zijn zoon Jason én zijn nieuwe vriend Whizzer. Marvin is als homo uit de kast gekomen, maar is bij zijn gezin gebleven. Als dan ook nog de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw intrekt, leidt dat tot pijnlijk-komische confrontaties.

Marvins zoon blijkt het meest volwassen van allen als zijn 13e verjaardag, zijn Bar Mitswa, niet gevierd dreigt te worden: Marvins vriend krijgt een vreemde ziekte, die vooral homo-mannen lijkt te treffen. Dan krijgt de viering van Jason’s volwassenwording alsnog een onverwachte wending.

Falsettos stond oorspronkelijk gepland van 28 oktober t/m 15 november 2020 in DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling was helemaal af, maar aanleiding van de sluiting van het theater i.v.m. Corona werd de speelperiode verplaatst naar 19 t/m 30 mei 2021. 

RECENCIES

HET PAROOL 

Hoewel de theaters pas eind januari weer voorzichtig open mochten, hebben de meeste een flinke inhaalslag gemaakt. Voorstellingen over het menselijke leven in al zijn eenvoud en complexiteit sprongen eruit. Van de beste voorstellingen uit 2022 heeft het Parool een top 10 gemaakt en op nummer 4 staat Falsettos. Door het corona- en apenpokkenvirus kreeg deze voorstelling een extra actuele lading, maar ook zonder die actuele bijgedachte was deze kleine, uiterst smaakvol aangeklede musical hét hoogtepunt in het niet al te rijke musicalseizoen.

 

NRC  ★★★★ 

Koen van Dijks 'Falsettos' is een ongewoon genuanceerde musical. Toegewijd spel en sensitieve zang van voortreffelijke musicalacteurs.

 

DE TELEGRAAF  ★★★

Een waar genot om naar deze acteurs te kijken en te luisteren

 

DE VOLKSKRANT  ★★★

Muziek van gedateerde musical Falsettos is nog altijd ijzersterk. De spelers laten zich niet hinderen door de schetsmatige structuur, met William Spaaij als de energieke spil.

THEATERKRANT

Buitengewoon grappige en hartverscheurende ‘Mondern Family’. De omslag van serieuze komedie naar serieuze tragedie grijpt naar de keel.

THEATERPARADIJS  ★★★★  

Opus One levert, na het grote succes van Spring Awakening, opnieuw een mooie productie af met thematiek die nog steeds actueel is.

SCÈNES  ★★★★  

Met Falsettos heeft producent OpusOne weer een pareltje gecreëerd met muziek van hoog niveau en een ijzersterke cast.

 

MUSICALWEB  ★★★ (3,5)

Job Greuter (‘Whizzer’) is de uitblinker van de avond en imponeert met prachtige stukken als “Zo wordt het spel gespeeld” en het dramatische “Je moet toch ooit sterven”.

 

MUSICALSITES  ★★★★

Falsettos is een genot voor oog en oor.

I LOVE THEATER  ★★★★

De sterke cast, de muziek, de mooie thematieken maken het meer dan de moeite waard om Falsettos te gaan bekijken. 

bottom of page