top of page
FunHome affiche.png

Fun Home vertelt het verhaal over Alison die worstelt met de complexe relatie met haar overleden vader. Het speelt zich af in het hedendaagse Pennsylvania met flashbacks naar het recente verleden. Alison had altijd al een moeizame relatie met haar vader, maar die relatie verslechtert wanneer zij ontdekt dat zij lesbisch is. Ze stuit op vele vormen van onbegrip, in het bijzonder bij hem. Langzaamaan ontdekt Alison waarom hij zo reageert. Haar vader blijkt zelf homoseksueel te zijn maar is nooit uit de kast gekomen. Haar coming out zet zijn leven op losse schroeven.

 

Fun Home is een autobiografische Off-Broadwaymusical, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Alison Bechdel. De tekeningen van Alison worden als boek gepubliceerd en later bewerkt tot musical door Lisa Kron (teksten) en Jeanine Tesori (muziek). In 2013 werd het off-Broadway gebracht en in 2015 op Broadway. De musical werd voor 12 Tony’s genomineerd en won er uiteindelijk 5, waaronder ‘Beste Musical’.
 

2020 Winnaar Musical Awards

  • Fun Home - Beste musical klein

  • Renée van Wegberg​ - Vrouwelijke hoofdrol

  • Dominique de Bont - Aanstormend talent

RECENCIES

HET PAROOL

Het familiedrama Fun Home stort een karrenvracht aan emoties en melodieën over de mensen in de zaal heen, waardoor deze prachtige musical een diepe indruk achter laat.

 

NRC  ★★★★

Musical ‘Fun Home’ over uit de kast komen is bezienswaardig kleinood. Men zou willen dat het musical-aanbod in Nederland vaker zoiets bijzonders te zien gaf.

DE TELEGRAAF  ★★★★

Fun home verovert langzaam je hart, omdat het een puur en eerlijk verhaal vertelt over mensen met krassen op hun ziel. Om uiteindelijk alsnog echt onder je huid te kruipen.

DE VOLKSKRANT  ★★★★

Het is erg Amerikaans allemaal: alles wordt benoemd, toegelicht, uitgelegd en onderstreept.

THEATERKRANT 

Indrukwekkende musical over schrijnende vader-dochterrelatie. 

SCÈNES ★★★★★

Het stuk voelt niet zozeer als een musical, maar eerder als een indringend muzikaal toneelstuk met een aantal gezongen delen, die geheel logisch in het geheel passen. Dat geheel raakt diep en laat na afloop vol emotie en bewondering achter.

THEATERPARADIJS  ★★★★

Fun Home komt in Stadsschouwburg sterk uit de verf.

MUSICALWORLD  ★★★★

Opnieuw een voorstelling van OpusOne die doet meeleven, -lachen en -huilen. En het publiek met pijn de zaal laat verlaten. Een pijn die niet bij de snelle borrel achteraf zal wegsterven. Pride Amsterdam 2019, waar Fun Home deel van uitmaakt, duurt maar twee weken, maar de herinnering aan Fun Home gaat nog wel even door.

  

MUSICALSITES  

Een drieluik gevangen in één schilderij.

I LOVE THEATER  ★★★★★

Fun Home; een indrukwekkende, meeslepende avond met de familie Blechdel.

bottom of page