top of page

SAMENWERKING
KOUD VUUR wordt ontwikkeld i.s.m. MusicalMakers. Wij zetten ons beiden in voor de ontwikkeling van nieuwe Nederlandse musicals om talent en nieuwe verhalen een podium te geven.
De inspiratie van deze productie komt voort uit de ongemakkelijke driehoeksverhouding tussen de Molukken, Indonesië en Nederland, gegoten in een origineel eigentijds verhaal. Het laat zien hoe de ingrijpende nasleep van het koloniale tijdperk nog steeds voelbaar is in het leven van jonge mensen, hier en nu. 

De ontwikkeling van Koud Vuur is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Amsterdams Fonds voor de Kunst, VandenEnde Foundation en Vfonds.

Wat neem je mee van de generaties voor jou?
Wat geef je als ouders door aan je kinderen?
Kan de lijn van geweld ooit doorbroken worden?

Een jong stel gaat in relatietherapie. Emma is wit, Mingus is Moluks, al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede-uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft verbroken. 
Deze aanvallen worden intenser nu Emma zwanger is van hun eerste kind. Mingus vreest dat hij de blinde woede die hij geërfd heeft van zijn vader en grootvader, die als eerste generatie naar Nederland kwam, zal doorgeven aan zijn eigen zoon. 

Met hulp van de relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen, en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? Is zijn relatie met Emma nog te redden?

LEESVOORSTELLING
In april presenteerden wij drie leevoorstellingen in Apeldoorn (Theater Orpheus), Amsterdam (Theater Meervaart) en Assen (De Nieuwe Kolk).  Met een veelbelovende cast, een script in de hand en nieuwe muziek.

De voorstellingen werden ingeleid door Daniël Cohen en werden afgesloten met een nagesprek. Zo kon al vroeg in het proces feedback van het publiek worden meegenomen en kunnen we de musical verder ontwikkelen tot een volwaardige productie.  

bottom of page