top of page
Affiche_Spring Awakening 1.jpg

“Alles is kut!” De titel van het explosieve nummer uit Spring Awakening, die de vibe van deze succesvolle poprock-musical weergeeft. Met een vrijwel volledig jonge cast, brak Spring Awakening op Broadway door met maar liefst 8 Tony Awards, waaronder die van ‘Beste musical’
Stel je eens voor: een school in 1891 met strikte docenten en leerlingen ingesnoerd in donkere schooluniformen. Hun pakken lijken wel dwangbuizen en door hun hoge zwarte veterschoenen voelt het wel alsof ze in het leger zitten. 
De jongeren zijn op zoek naar hun identiteit en seksualiteit, terwijl school, kerk en ouders elk opkomend gevoel compleet onderdrukken. Maar in hun gedachten breken ze los, op zoek naar antwoorden op vragen die ze niet mogen stellen. 

Het verhaal is een bewerking van het toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind uit de (eind) negentiende eeuw. Het was toen mega controversieel vanwege de thema’s waar de jongeren in het stuk mee dealen: homoseksualiteit, misbruik, abortus en zelfmoord. Onderwerpen die tegenwoordig vandaag de dag nog altijd actueel zijn. 

  • 2023  Landelijke tournee.

  • 2022  Tweede run - Luuk Haaze genomineerd voor  'Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical', voor zijn rol als Melchior.

  • 2021 Eerste run - Spring Awakening genomineerd voor 'Beste kleine musical'.

RECENCIES

HET PAROOL  ★★★★

Prachtige morele overpeinzingen en een flinke lading shit en fuck.

 

NRC  ★★★★ 

Jong talent laat rockmusical over seksualiteit sprankelen.

 

DE TELEGRAAF  ★★★★

Energieke choreografieën van Roy Jonathans en een heerlijk spelende vijfkoppige band.

 

DE VOLKSKRANT  ★★★★
De hele cast bruist van het talent, maar een speciale vermelding verdient Dave Rijnders als Melchior, de rebel van de klas die een riskant avontuur aangaat met Wendla. Rijnders koppelt bravoure aan gevoelig spel, hij is een groot talent.

 

SCÈNES

Een sterke musical met een heerlijk frisse jonge cast.

THEATERKRANT

Aanstekelijke uitbarsting van (jeugdige) energie.

THEATERPARADIJS  ★★★★

Een brok jeugdige energie; een schot in de roos deze Spring Awakening.

MUSICALWORLD  ★★★★

Spring Awakening nog steeds verassend. 

 

MUSICALWEB  ★★★★★  

Weggeblazen door de pas afgestudeerde talenten. Doordat de controversiële thema's zo rauw en puur worden besproken, komt dit echt bij het publiek binnen en word je geroerd.

 

MUSICALSITES  ★★★★★   

Doordat er geen vrijwel decor was, slaagde de cast erin om het verhaal dicht bij het publiek te brengen. Een uitgekiende balans van emotie, spel en muziek maakte dat het geheel helemaal binnenkwam.

I LOVE THEATER  ★★★★

Deze voorstelling raakt je intens en ondanks dat het verhaal al meer dan een eeuw oud is, zijn de onderwerpen recenter dan ooit. De cast neemt je vanaf het eerste moment mee in zinderend spel, zang en dans. 

BROADWAYWORLD  ★★★★★   

Spring has sprung! An explosive and emotional piece of musical theatre. 

bottom of page